FIT

FOOD

FEEL

COACHING EN GEDRAGSVERANDERING?

Verandering is moeilijk! Wij mensen zijn gewoontedieren, en ons brein doet het liefst hetgeen we altijd gedaan hebben. Als je worstelt met gedrag- of denkpatronen die je wilt doorbreken, dan is ons brein dus niet altijd even helpend. Verandering voelt spannend en roept weerstand op. Waarom? Ons brein wil ons beschermen voor mogelijk gevaar. Wil je echt verandering in je leefstijl en bijbehorende denkpatronen, dan is de eerste stap om die weerstand te durven ervaren (en dus niet vermijden). Miriam kan je daarbij helpen. In de vorm van gesprekstechnieken, interactieve oefeningen, filmpjes en huiswerk (ja - verandering is een actief proces!) leert Acceptance en Commitment Therapy (ACT) jou hoe je weerstand kunt ervaren en overkomen. Zodat jij als kapitein op jouw schip kan varen.

Maar daar stopt het niet. Soms weet je eigenlijk niet goed (meer) waar je nou eigenlijk heen vaart. En óók dat roept weerstand op in ons brein: immers, een schip met anker aan de wal is veiliger dan een schip stuurloos dobberend op de (stormachtige) oceaan. Als je daadwerkelijk wilt gaan navigeren, dan heb je een routekaart nodig. Met behulp van ACT en gedragsveranderingstechnieken helpt Miriam je om jouw routekaart te maken door samen opzoek te gaan naar jouw kernwaarden. Hoe ziet jouw kompas er eigenlijk uit? En waar wijst het kompas jou naartoe? Als je dat helder hebt, wordt navigeren een stuk makkelijker. Lees hier meer over ACT.

Onderzoek heeft aangetoond dat het werken aan meer acceptatie en het leven naar kernwaarden een positief effect heeft op beweeg- en gezondheidsgedrag. Met andere woorden, als je in staat bent om met acceptatie door het leven te gaan, met heldere kernwaarden voor ogen, dan is goed zorgen voor je lijf en het kiezen voor een gezonde leefstijl een zeer waardevol 'bijprodukt'. 

Durf jij te gaan ervaren wat het is om meer energie, daadkracht, regie en vrijheid in je leven te hebben? Loop je telkens vast als je denkt: nu gooi ik het roer om? Ontbreekt jouw kompas? Leef je continu naar de verwachtingen van anderen, maar staat je eigen leven 'on hold' en dobbert je schip doelloos rond op zee? Wil je daarvan af, maar lukt het je niet? Dan kan Miriam je op weg helpen. Als jij bereid bent in de spiegel te kijken, dan is zij jouw spiegel.