Wat is de Krachtkuur?

Vergroot in slechts 10 dagen het aantal kernen in je spiercellen en ontwikkel meer spiermassa en kracht.

De krachtkuur is een unieke en krachtige trainingsmethode, gericht op de verhoging van spiercelkernen, waardoor het lichaam meer spiereiwit kan opbouwen. Het resultaat van de kuur is enorm: sporters gaan door hun plafond heen en ontwikkelen meer spiermassa en kracht dan ze voorheen ooit hebben gehad.

De krachtkuur kun je vergelijken met een trainingskamp, waarin je gedurende 10 dagen iedere dag traint. Je verhoogt het aantal spiercelkernen tijdens de kuur door een specifieke combinatie van training, suppletie, voeding en rust toe te passen. Tijdens de kuur worden zogenaamde satellietcellen geactiveerd die celkernen doneren aan de spiercellen, waardoor de fundamentele veranderingen in de spieren mogelijk gemaakt worden.

Na de kuur hebben de spiercellen meer celkernen, waardoor meer spiereiwit aangemaakt kan worden. De celkernen blijven behouden, waardoor je ook na een periode van inactiviteit, meer en sneller weer op het niveau van net na de krachtkuur kunt komen (spiergeheugen).

Het programma is met name geschikt voor relatief belastbare en goed getrainde sporters die een stap willen maken in kracht of explosiviteit en die niet reeds hun gehele potentie hierin benut hebben. Doe je bijvoorbeeld 2 tot 4 keer per week krachttraining en/of zijn je voeding en supplementen niet optimaal dan is een persoonlijk trainingskamp in de vorm van de krachtkuur ideaal.

In de praktijk wordt een toename van kracht van 5 tot 15% op de kleinere spiergroepen en 5 tot 20% op de grotere spiergroepen behaald bij zowel mannen als vrouwen. Daarnaast neemt de spieromvang toe met gemiddeld 5% bij vrouwen en 10% bij mannen.  

Heb je belangstelling voor de krachtkuurkuur of wil je meer weten, neem dan contact op! Voor meer informatie over de krachtkuur, ga je naar www.krachtkuur.nl